maanantai 8. helmikuuta 2021

Taitouinti on olympiaurheilulaji


Kerttu Korsun mielestä taitouinti on fyysisesti hankalaa ja siinä tarvitsee sinnikkyyttä pärjätäkseen. Mielikuvitusta saa kuitenkin käyttää paljon, kun tekee koreografioita.

     

Kerttu Korsu on 14-vuotias taitouinnin harrastaja. Korsu kertoo, että taitouintiin on helppo liittyä mukaan, koska ei tarvitse taipua paljoa ja riittää, että osaa uida hyvin.

– Ennen kun aloitin taitouinnin, harrastin voimistelua, ratsastusta, kilpauintia, yleisurheilua ja tennistä, Korsu sanoo. 


Korsu kertoo, että hän ideoi liikkeitä, tekee koreografioita erilaisiin musiikkeihin ja venyttelee vapaa-ajalla tullakseen paremmaksi taitouinnissa.

– Päädyin lajiin, koska sisko harrasti uintia. Tykkään voimistelusta ja uimisesta ja ajattelin, että tää laji olisi täydellinen siihen, Korsu selittää.


– Tarvitset hyvää hapenottokykyä, voimaa, taiteellisuutta ja koordinaatiokykyä, Korsu sanoo.

Kaikkia näitä tarvitaan, koska pitää pystyä pidättämään hengitystä ja tekemään oikeilla laskuilla sekä heittämään joukkuekaveri ilmaan ilman, että koskee pohjaan. 


Boosti-liike

Joukkueissa on yleensä 4-8 uimaria. Erilaisia musiikkiohjelmia on yksilö (solo), parin kanssa (duo), kolmistaan (trio). Niiden yhdistelmä on vapaaohjelma (combo), jossa voi olla enintään kymmenen uimaria, ja siihen yhdistetään sooloja, duoja ja trioja.


– Lajissa kivointa on joukkuekaverit,valmentajan palaute ja se, kun oppii nopeasti, Korsu kertoo.

Korsu kertoo, että hän ei tykkää kierteistä, koska joskus tulee epätoivo, kun kierteet eivät onnistu. Myös epäonnistuneet treenit ovat pettymys.


 – Taitouinti on hieno laji, jossa saa käyttää paljon kehoa ja mieltä pärjätäkseen, Korsu kertoo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.