perjantai 15. lokakuuta 2021

Seurojen kannatus menee suurella osalla yli

 Monilla on vahva mielipide esimerkiksi lempi jääkiekko- tai jalkapallojoukkueista. Kannatus menee kuitenkin usein yli! Riitoja ja väittelyitä käydään liittyen siihen “kumpi oli parempi päivän pelissä?” tai jopa ylipäätään “kumpi on parempi?”. Riidat eivät aina ole vain kannattajien välillä, sillä olen kuullut myös monesti, että jotkut ovat huudelleet halveksivia kommentteja pelaajille kentälle. Esimerkiksi olin katsomassa Ilveksen peliä, ja katsomossa minua lähellä olevat vastajoukkueen kannattajat huutelivat Ilveksen maalivahdille Lukas Dostalille jopa ennen pelin alkua.  

Joukkueet ovat vain joukkueita, ja riitely niiden välillä on turhaa! Monien lempijoukkue voi perustua esimerkiksi vanhempien mielipiteeseen, jolloin sinut on “kasvatettu” kannattamaan sitä seuraa. Myös jos pelaat itse vaikka jotain lajia, usein kannatat seurasi edustusjoukkuetta. Joten miksi joku ajattelee, että saisi mielesi kääntymään vain, koska hän kertoo, kuinka hyvä se joukkue on hänestä? Kentälle huutelu katsomosta, josta puhuin jo aiemmin, on minusta erittäin lapsellista. Kaikki eivät voi joka päivä onnistua! Joten haluaisin  tietää, miksi jollain on ajatuksena haukkua toista. Vaikka se toinen olisi pelaaja, hän on silti ihan tavallinen ihminen, jonka työ on vain poikkeava. Mutta ne ihmiset, jotka esimerkiksi pelaavat liigassa jääkiekkoa, ovat paikkansa joukkueesta ansainneet, omilla taidoillaan. Jos toisen joukkueen kannattaja ei niitä taitoja toisen joukkueen pelaajissa näe, hänen täytyy kuitenkin ymmärtää, että joku tai jotkut ovat ne taidot huomanneet.   


Monet vetoavat siihen, että se on pelkkää “läppää”. Mutta ovatko väkivalta tai muita loukkaavat kommentit “läppää”. Ymmärrän sen, jos molemmat oikeasti eivät ota sitä tosissaan ja eivät alenna toisen joukkuetta. Tunnistan tuon positiivisen läpänheiton itsestäni. Monet tosin eivät ymmärrä, missä se raja menee. 


Ainoa ratkaisu, jonka minä keksin, on, että ihmisten pitäisi itse ymmärtää, mitkä kommentit ovat tarpeellisia ja mitkä loukkaavat muita ja muiden tunteita. Kaikki nämä riidat tai tappelut, kuitenkin lähtevät siitä, että joku ajattelee voivansa haukkua muita ja muiden mielipiteitä. Jos pelaajat ovat keskenään kavereita, mikseivät kannattajatkin voisi?


Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.