perjantai 15. lokakuuta 2021

Omien lemmikkien ja muiden eläinten pahoinpitely pitäisi kieltää laillisesti

Oletko sinä huomannut netin maailmassa, että joku olisi pahoinpidellyt eläimiä, jopa omia lemmikkejä? Oletko myös kuullut, että joissain eläintarhoissa eläimiä kaltoinkohdellaan ja niiden vankila nimeltään “häkki” tai “aitaus” on niille liian pieni? 


Mielestäni omien lemmikkien ja muiden eläinten pahoinpitelystä pitäisi tehdä laitonta. Asia on oikeasti vakava, ja joissain eläintarhoissa on eläimiä, jotka eivät oikeasti sovi häkkeihin vaan vapauteen. Esimerkiksi välillä kuulen, kun joku kertoo tarinaa omasta lemmikistään, kuten koirasta, joka oltiin juuri tappamassa, koska se on vaikka vienyt tilaa jossain paikassa, mutta ihmeellä selviytyi. Netistä voi helposti löytää sydäntäsärkeviä tarinoita eläimistä, jotka ovat menehtyneet mitä karuimmalla tavalla. 

Lemmikkejä hankitaan piristämään ja viihdyttämään elämää. On myös erittäin tärkeää, että olet valmis ottamaan oman lemmikin. Siihen kuuluu varusteet, halu, jaksavuus, raha ja kärsivällisyys.

Myös jos eläin on koditon ja kärsii huonosta elämästä, sille pitäisi antaa hyvä koti ja loppuelämä. Ulkomailla, kuten Amerikassa, on monia kodittomia eläimiä. Ihmiset voivat hylätä lemmikit kadunvarteen mieluummin kuin etsisivät sille uuden ja paremman kodin.

Monia vuosia sitten villejä eläimiä tapettiin paljon monista syistä, kuten urheudesta, niiden turkkien vuoksi, tai luultiin, että ne olisivat vaaraksi. Nykyään hyvin monia eläimiä pitää suojella, etteivät ne menisi sukupuuttoon, mutta missä vain voi olla salametsästäjiä tai uhanalaiset eläimet kuolevat sairauksiin. Myös ilmastonmuutos voi uhanalaistaa monia eläinlajeja, ja pian maapallolta voi kadota monia eläinlajeja. 

Omista lemmikeistään kannattaa pitää hyvää huolta, jotta esimerkiksi koiria vihaavat ihmiset eivät myrkytä omia lemmikkejään, sillä lemmikit voivat kuolla siihen. Minun mummollani oli kerran kissa, joka oli eräästä ladosta kerran löytänyt rotanmyrkkyä ja ilmeisesti hieman syönyt sitä. Sinä päivänä se oli huutanut pesuhuoneessa, kuin sitä olisi puukotettu. Seuraavana päivänä mummoni oli vienyt saman kissan eläinlääkäriin, ja kissa oli lopetettu.

Ymmärrän kuitenkin, jos joku ei ole asiasta samaa mieltä tai miettii, että otan asian liian vakavasti. Ei kuitenkaan kaikista asioista tarvitse huolestua, ja jokainen ei voi parantaa maailmaa. Mutta kunhan vaan jokainen miettisi tarkemmin, mitä itse tekee, ja ajattelisi muita.


Petra


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.