maanantai 31. toukokuuta 2021

Queen

  Olet mitä luultavimmin ainakin joskus kuullut mainittavan bändistä nimeltä Queen, mutta tiedätkö, ketkä siihen kuuluvat tai keitä he ovat?

 Englantilainen rockyhtye Queen perustettiin vuonna 1970, ja sen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat laulaja Freddie Mercury, rumpali Roger Taylor, kitaristi Brian May sekä basisti John Deacon. Se on yksi kaikkien aikojen suosituimmista yhtyeistä ja ihan syystäkin! Freddie Mercuryn kuoltua marraskuussa 1991 yhtye hiljeni ja myöhemmin Deacon jättäytyi yhtyeestä. Sen jälkeen Queen kiersi Paul Rodgersin kanssa vuonna 2004 kaksi maailmankiertuetta, sekä sai aikaan yhden studioalbumin, kunnes yhteistyö loppui.


1970-80-luvun musiikin, varsinkin rockin, kuunteluni lähti Queenista. Pari kaveriani kuuntelivat bändiä paljon, ja sitä kautta kiinnostus heräsi vahvemmin. Ennen en kuunnellut juurikaan musiikkia ja yhtäkkiä kuuntelin koko ajan, Queenin biisien tehdessä ison vaikutuksen. Tätä kautta löysin myös todella monia muita artisteja sekä bändejä ja soittolistani kasvoi päivittäin tunneilla. 


 Vaikka mielestäni Queenilla ei huonoja biisejä olekaan, silti omiksi lemppareiksini nousevat “ I was born to love you “ , “ In the Lap of the Gods “ , “ Headlong “, “ Innuendo “ sekä varmaan kaikkien tietämä kappale, josta ei voi olla tykkäämättä  “ Bohemian Rhapsody “ ! Biiseissä kiehtovat ainakin sanoitukset, jotka jostain syystä vain vetävät puoleensa. Toki myös huippulaulaja vaikuttaa sekä biisien rytmi ja tunnelma.  


Kaikki bändin jäsenet ovat tärkeä ja iso osa bändiä. He ovat huippupersoonia, mutta silti yksi jäsenistä nousee itselleni tärkeimmäksi, nimittäin legendaarinen Freddie Mercury. 

Mielestäni hän oli upea ihminen kaikin puolin sekä taisteli tiensä kaikkien vaikeuksien läpi ympäri maailmaa tunnetuksi tähdeksi. Itse en ole kuunnellut niin paljoa Freddien soolomusiikkia, vaikka uskon senkin olevan hyvää. Pelkästään Freddien vanhojen haastattelujen, videoiden sekä kuvien katsominen saa hetkessä paremmalle tuulelle, ja senkin takia hän on minulle tärkeä.           


Legendaarinen Freddie Mercury.

                                                                                                                        Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.