maanantai 31. toukokuuta 2021

Tiedätkö kuka tai mikä on One Direction?

One Direction on brittiläis-irlantilainen poikabändi, joka perustettiin vuonna 2010 Brittiläisessä laulukilpailussa, The X Factorissa.  Simon Cowell kokosi bändin noin kymmenessä minuutissa jo pudonneista soolo-osallistujista. Nämä pudonneet kilpailijat olivat nimeltään Harry Styles, Liam Payne, Zayn Malik, Louis Tomlinson ja bändin Irlantilaisvahvistus Niall Horan. 


Jo kilpailun aikana suuri joukko brittiläisiä faneja alkoivat tukemaan One Directionia, mikä oli Simon Cowellista ihmeellistä: miten noin varhaisessa vaiheessa bändi sai niin suuren huomion. Ohjelman yksi toinen tuomareista Louis Walsh totesi monesti kilpailun aikana pojille: “The next big boyband”. Ja näin kävikin. Vaikka One Direction ei voittanut The X Factoria vaan sijoittui kolmanneksi, heidän suosionsa ei lainkaan hiipunut, vaan vain jatkoi kasvamistaan. Brittifanit levittivät sanaa pojista koko maailmalle, ja pian ympäri maailmaa kaikki olivat One Directionin matkassa mukana. 


Bändin jäsenet vasemmalta oikealle: Niall, Zayn, Harry, Liam ja Louis.

Kilpailun jälkeen pojat julkaisivat vuonna 2011 ensimmäisen biisinsä “What makes you beautiful”, joka rikkoi Sony Musicin ennätyksen. Pojat alkoivat kiertää yhdessä maailmaa ja kävivät myös Suomessa vuonna 2015. Samana vuonna tapahtui myös suuri käänne bändin kohdalla, kun jäsen Zayn Malik ilmoitti jättävänsä bändin. Muut pojat päättivät jatkaa kiertuetta, mutta sen jälkeen ilmoittivat jäävänsä 18 kuukauden mittaiselle tauolle. Jos tämä olis pitänyt paikkaansa, pojat olisivat jo takaisin lavoilla, mutta “tauko” on vielä tänäänkin voimassa. Jäseniltä on kysytty, uskovatko he bändin paluuseen, ja poikien suusta on kuultu toiveikkaita mietteittä. Esimerkiksi Niall oli ohjelman “The Late Late Show with James Corden” kuvauksissa ja päätyi valheenpaljastuskoneen kohteeksi. Kun häneltä kysyttiin, uskooko bändin tulevan takaisin, Niall sanoi epäröimättä: “Yes”. Koneen mukaan hän ei valehdellut.


Tauon jälkeen pojat aloittivat omia soolouriaan. Bändin vanha jäsen Zayn oli sellaista toki jo aloittanut aiemmin. Pojilta alkoi vuosien varrella ilmestyä omia levyjä ja biisejä. Minun oma henkilökohtainen lempparini bändistä on Louis Tomlinson, ja erityisesti hänen soolo-musiikki sopii minun korvaani. Louis on julkaissut levyn “Walls”, ja levyltä minun lempibiisejäni ovat ainakin “Defenseless”, “Fearless” ja “Don’t let it break your heart”. Kuuntelen paljon muidenkin jäsenten soolomusiikkia, ja jos jokaiselta pitäisi sanoa edes yksi lempparibiisi, Niallilta  se olisi “Still” ja “This Town”, Liamilta “Stack it up”, Zaynilta “Good years” ja Harrylta “Two ghost” ja “Cherry”. Toki jo bändin ajoilla he ehtvät julkaista viisi levyä, joista lempparini on “Midnight Memories”. 


Pojat ja heidän musiikkinsa ovat minulle tärkeitä, koska biisit tuovat minulle hyvän fiiliksen ja tarvittaessa tukea. Myös pojat itsessään ovat aivan huippu tyyppejä! Miksi juuri Louis on minun lempparini? Hän on suosikkini varmaankin siksi, koska hän on yhdessä Niall Horanin kanssa porukan “pellejä”. Louis on myös aivan huippu sanoittaja ja biisintekijä. Unelmani ja tavoitteeni olisi joskus päästä Louisin keikalle Lontooseen. Siitä olemme jo vanhempieni ja serkkuni kanssa haaveilleet. Nyt korona-aikaan ei tietystikään pääse keikoille, mutta Louis piti live-keikan, jonka katsoimme. 


Bändin tulevaisuutta spekuloidaan paljon, ja tauosta vitsaillaan paljon: “18 kuukautta onkin 5 vuotta” ja kaikkea sellaista. Itse totta kai toivon poikien paluuseen yhdessä. tietenkin jos se tapahtuu, se tapahtuu ainakin ilman yhtä vanhaa jäsentä, Zayn Malikia. Vaikka tauosta on vuosia, monet silti uskovat, että kyllä se päivä vielä koittaa, koska pojat ovat luvanneet. Ennen taukoa pojat julkaisivat viimeisen biisinsä “History”, jossa myös lauletaan “This is not the end”. Onhan se epävarmaa ja epätietoisuus on suuri, koska pojat ovat myös koko ajan julkaisemassa uutta soolomusiikkia, mutta ehkä he vielä joskus palaavat yhdessä. Itse uskon, että jos se päivä koittaa, jolloin pojat ilmoittavat bändin palanneen, heidän suosionsa tulee olemaan vielä suurempi, mutta en usko sen päivän koittavan vielä. Yksi syistä on, että pojilla menee nyt niin hyvin omilla urillaan ja uskon heidän nauttivan tästäkin tilanteesta. Kun pojat aloittivat bändin kanssa, he olivat 16 - 18-vuotiaita, ja nyt he ovat 27 - 29-vuotiaita,Tämä varmasti vaikuttaisi siihen, minkälainen bändi olisi jos ja kun he palaisivat yhteen.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.