perjantai 4. kesäkuuta 2021

Ringette

 Mitä ringette on?


Ringette on jäällä pelattava mailapeli, jossa käytetään rinkulaa (ringettekiekkoa)  jääkiekon sijasta. Se on kehitetty Kanadassa vuonna 1963. Toisin kuin jääkiekkoa, ringetteä voivat harrastaa vain naiset, eikä siinä sallita lainkaan taklauksia, eli siinä pyritään korostamaan taitoa ja joukkueen pelitaitoa. Ringetessä yhdistyvät koripallon pelistrategia ja jääkiekon nopea pelirytmi.   



Ringetteä pienestä pitäen


Mariella Hankkila aloitti ringeten pelaamisen ollessaan 6-vuotias. Hän aloitti ennen oikeaan joukkueeseen siirtymistä ringettekoulussa, jossa oppi muun muassa pelaamisen säännöt ja hokkareilla luistelemisen kunnolla. Kun ringettekoulu oli ohi, Hankkila siirtyi pelaamaan NoU Ringeten F-joukkueeseen. Hän pelasi ja pelaa yhä edelleen alaikäisenä omassa joukkueessaan tasonsa ja osaamisensa ansiosta.   


Mariella pelaamassa ringetteä.

Kehittymisen halu kasvaa 


Hankkila harrastaa ringetteä, koska tykkää pelata sitä ja se on urheilullinen laji. Pelipaikkana Hankkila pelaa mieluiten pakkia, koska siinä yhteistyö sujuu hyvin usein laitapelaajien ja myös toisen pakin kanssa. Hankkila ei tykkää pelata maalissa eikä myöskään sentterinä (keskushyökkääjänä).

- Treeneissä usein syötellään, harjoitellaan eri pelitaktiikoita ja joskus lopuksi pelataan, Hankkila kertoo.

Turnauksissa ja pelireissuilla parasta on, kun saa pelata monta peliä, ja niiden voittaminen motivoi jatkamaan ja opettelemaan uusia asioita. Peleissä on tietynlaiset pelipaikat, ja ennen pelejä lämmitellään, kerrataan ja opetellaan uusia luistelukuvioita. 



Unelmana naisten ringeten maajoukkue


Hankkila kertoo, että aikuisena hänen unelmanaan olisi pelata ringetteä naisten maajoukkueessa ja voittaa paljon pelejä ja ehkä jopa mestaruus. Hänellä on suuri into kehittyä, ja hän haluaisi oppia pelaamaan sujuvasti kaikilla pelipaikoilla. Hänellä on suuri into kehittyä ja oppia koko ajan lisää. Hankkila uskoo, että jonain päivänä hänellä on mahdollisuudet pelata naisten ringeten maajoukkueessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.