perjantai 4. kesäkuuta 2021

Sitkee kuin tilliliha myös korona-aikoina

HPK:n alkukausi 2019 - 2020 oli vaikea, mutta loppukiri oli hyvä. Korona totta kai teki vaikeamman asiasta. Joukkueessa oli onnistuneita pelaaja, esimerkiksi Elmeri Eronen ja Markus Nenonen. Sain haastatella heitä tätä tekstiä varten.

Tervetuloa lukemaan heidän haastattelujaan!


“TORILLA TAVATAAN” 


HPK:n alkukausi 2018 - 2019 meni miten meni, mutta tie vei Suomen mestaruuteen. Tuli voittoja sekä häviöitä runkosarjassa, mutta Pennanen teki ihmeitä, ja HPK voitti loppujen lopuksi mestaruuden. Isoihin valoihin silloin tulivat esimerkiksi Turunen, Paajanen, Larmi, Leino, Innala sekä totta kai ratkaisija eli Nenonen. Olihan koko joukkue hyvä, mutta isoon vastuuseen tulivat edellä mainitut. Tärkeimpiä puolustajia olivat Nikkilä sekä Laatikainen. Hänet tunnetaan myös nimellä “Lada”.

Silloin HPK:sta puhuttiin fraasilla “sitkee kuin tilliliha”, joka perustui siihen, että HPK ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan se jatkoi sinnikkäästi joka pelin loppuun asti.

Nenonen kertoo, että olo oli tyhjä ja riemukas, kun hän laittoi kiekon reppuun Raksilassa 4.5.2019 ajassa 75.24.


23.10.2020 ollut ottelu HPK-Pelicans.

Korona on pahin vastus Liigalle


Nenonen sanoo, että on ollut erilaista pelata tyhjille katsomoille kuin täydelle katsomolle. Ja onhan se ollut katsojallekin outoa, kun ei ole voinut lähteä Hämeenlinnaan katsomaan pelejä. Telia-Tv  on ollut kyllä kovassa käytössä, ja rahaakin on mennyt jonkin verran Kerho-shopiin. Korona on vaikuttanut HPK:n kauteen, ja myös uusi päävalmentaja Matti Tiilikainen. Alkukausi olikin todella vaikea, ja voitot olivat vähissä syksyllä: vain 4 voittoa ja 2 niistä 3 pisteen voittoja.

Eronen kertoi, että Pennanen oli tiukempi koutsi, kun pyysin vertaamaan Pennasta ja Tiilikaista.


Pienestä lähtien jääkiekkoilija


Nenonen ja Eronen ovat laittaneet jo nuorena luistimet jalkaan.

- Taisin olla kolme, kun luistimet laitoin ekaa kertaa, kertoo Nenonen.

Ja Eronen taasen oli aloittaessaan 4-vuotias. Eli molemmat aloittivat todella nuorina, ja nykyään he ovat SM-liigatasolla. 


Jos HPK:lla olisi juhlat?

Jos Hpk pitäisi nyt juhlat, Nenonen luottaisi Otto Latvalan musiikkimakuun ja Eronen luottaisi Jere Innalan musiikkimakuun. Nenonen kertoo, että hänellä ei ole yhtä parasta kaveria, vaan hän tulee kaikkien kanssa yhtä hyvin toimeen. Erosen paras kaveri on Santeri Lukka. He ovat pelanneet samassa joukkueessa eli TPS:ssä.


Rutiinit ovat tärkeät


Eronen pelasi runkosarjassa joka pelissä noin 24 minuutia, joten hyvät yöunet ja ruokailurytmit ovat tärkeässä osassa elämää. 

Nenosella on tapana pelipäivänä laittaa vasen luistin ensimmäisenä jalkaan pelipäivänä ja Eronen juo yhden Nocon pelipäivänä. Päästä Eronen keittiöön, jos haluat hyvää kotiruokaa. Erosen bravuuriruoka keittiössä on makaronilaatikko, ja Nenosen bravuuriruoka on kana ja riisi.


21.11.2020 pelattu ottelu HPK-TPS.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.