perjantai 15. lokakuuta 2021

Kirpputoreja pitäisi hyödyntää enemmän

Käytkö usein kirpputoreilla, vai ostatko vaatteesi pikamuotikaupoista? Liian moni ihminen ostaa vain pikamuotia, ja siitä on tulossa ongelma. 

Mielestäni kirpputoreja tulisi hyödyntää enemmän. Yksi hyvä syy on se, että usein kirpputoreilla tavarat ja vaatteet ovat halvempia. Esimerkiksi muutaman kympin farkut voidaan laittaa myyntiin jopa alle kymmenellä eurolla! Toinen hyvä esimerkki on käsityöt ja maalaukset. Sekä neulottuja peittoja että kauniita järvimaisemamaalauksia löytyy halvalla. Varsinkin ensikotiin kannattaisi ostaa kirpputoreilta huonekaluja, sillä se tulee paljon halvemmaksi.


Halpuus on vain yksi hyvä puoli, mutta usein kirpputoreilta saattaa löytää uniikkeja löytöjä, joita mistään muualta ei löydä. Maalaukset ja käsityöt ovat uniikkeja sisustuksia koristamaan kotiasi, ja erikoiset vaatteet kiinnittävät huomion helposti. Tietenkin kirpputoreilta löytyy paljon myös “normaalimpia” vaatteita, jotka ovatkin monen aarteita. 


Kirpputorien löytäminen läheltäsi ei pitäisi olla ongelma, sillä niitä on lähes joka kaupungissa muutamia. Hyviä kirpputoreja, joita on monella paikkakunnalla, ovat esimerkiksi Uff ja Fida. Tietenkin myös nettikirpputoreja on paljon, mutta perinteiset kirpputorit saattavat olla parempia, jotta saat sovittaa vaatteita. Kirpputoreilta voi myös tienata rahaa myymällä vanhoja ja pieniä vaatteita niitä tarvitseville. 


Ekologisuus on mielestäni yksi parhaista syistä kirpputorien hyödyntämiseen. Suuri osa vaatteista, joka päätyy kaatopaikoille, olisi voitu kierrättää kirpputoreilla. Maapallomme saastuu esimerkiksi vaatteiden värjäämisestä ja kankaan tuhlaamisella. Jos haluamme hyvän tulevaisuuden kaikille, pitää alkaa tekemään jotain asialle!


Ymmärrän toisaalta, jos joku kokee, että kirpputorilta ostetut vaatteet ovat “tunkkaisia tai ällöttäviä”, mutta kaikki vaatteet voi pestä ja niistä tulee yhtä hyviä kuin pikamuotikaupasta ostetut. Kirpputorit kuitenkin ovat hyviä paikkoja, joissa voi shoppailla ekologisemmin ja tehdä maailmasta parempi paikka muille.


Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.