perjantai 15. lokakuuta 2021

Elokuvia ei tehdä niin hyvin kuin ennen

Oletko katsonut nuorempana elokuvia ja ihmetellyt, miksi jotkut nykyelokuvat ovat odotuksiasi huonompia? Olen itsekin huomannut tämän saman asian joissakin elokuvissa.

Tykkään kiinnittää huomiota esitettyjen elokuvien näyttelemiseen, mikä totta kai tulee luonnostaan, kun elokuvaa katsoo. Mielestäni vanhoissa elokuvissa näyttelemiseen on panostettu ja rooliin on eläydytty täysillä, mikä tuo aidon tunnelman hahmoon. Mutta uuden aikakauden elokuvissa näytteleminen saattaa olla todella tekopyhää ja yritetään pakolla saada täydellistä lopputulosta, josta saattaa tulla juuri tämän vuoksi todella epäaito.


Näyttelijät tuovat elokuviin niin paljon luonnetta. Monissa vanhoissa elokuvissa näkyy samoja näyttelijöitä sen vuoksi, että on huomattu, että he osaavat näytellä ja heillä saattaa olla paljon kokemusta. Nykyelokuvissa on paljon netistä tunnettuja julkisuudenhenkilöitä, joilla on vain paljon seuraajia, eikä heillä taida olla yhtään mitään käsitystä näyttelemisestä. Minun mielestäni elokuviin sekä sarjoihin pitäisi päästä näyttelijöitä, joilla on kokemusta eikä vain samoja tai seuraajamäärien takia näyttelijöiksi valittuja henkilöitä.


Rakastan elokuvaa Arthur ja minimoit, joka on julkaistu 2006. Katsoin sen erittäin pienenä lapsena, mutta tajusin juonen hyvin, ja se on mielestäni edelleenkin hyvin koottu elokuva. Juoni siinä on ymmärrettävä ja kiinnostava, mutta siinä pysyy silti mukana. Tosin olen huomannut, että joissakin nykypäivän elokuvissa ei osata keskittyä juoneen, ja se on todella sekalainen ja epäselvä. Tietysti rahoitus ja studiot vaikuttavat asiaan.


Nykypäivänä on todella helppoa tehdä elokuvia ja editointeja tietokoneilla ja nykytekniikalla, mutta joskus elokuvat ovat liian editoituja, ja se tekee elokuvasta liian luonnottoman. Kyllähän editointi näkyy vanhemmissa elokuvissakin, mutta niissä on käytetty kontrastia enemmän, ja se on tehnyt elokuvista muistettavia ja nostalgisia. 


Olen sitä mieltä, että monet vanhemmat elokuvat ovat parempia kuin uudet. Vaikka ajassa ei voi kääntyä takaisin elokuvien suhteen, suosin nykyään enemmän vanhempia elokuvia.


Mio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.