perjantai 15. lokakuuta 2021

Omien läheisten kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa

Nykyään monet ihmiset yrittävät selvitä ongelmistaan yksin, vaikka olisi paljon sukulaisia ja ystäviä ja perhe ympärillä. Sinun ei tarvitse selvitä kaikista ongelmistasi yksin. Puhu vanhemmillesi tai vaikka kummeillesi, jos mieltäsi painaa jokin asia. Miksi et viettäisi läheistesi kanssa aikaa? Miksi et puhuisi heidän kanssaan?

Mielestäni läheisten kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa koulussa ja omalla vapaa-ajalla. Jos sinulle ilmaantuu joskus elämässäsi ongelmia, läheisistä saa paljon tukea ja apua ongelmiin. Siksi kannattaa viettää aikaa myös heidän kanssaan omalla vapaa-ajalla. Sen lisäksi läheisten kanssa saa paljon hyviä muistoja. Jos on pienestä asti viettänyt aikaa perheen, isovanhempien ja vaikka serkkujen kanssa ja saanut jo silloin hyviä muistoja, vaikka yhteisistä matkoista, vanhempana voi muistella yhdessä muistoja ja tehdä niitä lisää koko elämän ajan. Hyvät muistot ovat todella tärkeitä. Tiedän, että jos yrität luoda läheistesi kanssa hyviä muistoja, ne pysyvät elämässäsi loppuun asti.


Läheisten ja ystävien seura edistää myös terveyttä. Jos vietät aikaa vain itsesi kanssa, sinusta saattaa tulla yksinäinen ja masentunut. Kun on koulussa ja kotona paljon erilaista ja mukavaa seuraa, sinustakin tulee paljon pirteämpi ja jaksat olla paremmin koulussa ja tehdä paljon muitakin asioita. Sinusta tulee myös itsevarmempi kaikissa päätöksissä, kun tiedät, että saat tarvittaessa tukea kaikkiin päätöksiisi. Harrastukset ovat hyvää vaihtelua arkeen ja koulunkäyntiin, ja niistä saa myös paljon uusia ystäviä. Se voi olla jokin ohjattu harrastus, kuten vaikka jalkapallo tai voimistelu. Mutta se voi olla myös omatoimista tekemistä, esimerkiksi piirtämistä tai lenkkeilyä.


Olen huomannut, että kun minulla on paljon sukulaisia, ystäviä ja perhe, joiden kanssa olen päivittäin, olen saanut paljon ihania muistoja ja olen pirteä ja hyväntuulinen. Ymmärrän myös, jos joku ei halua viettää aikaa vaikka perheen tai sukulaisten kanssa, jos on huonot suhteet heidän kanssaan tai joitakin riitoja.  

Tai jos sinä olet sellainen, että haluat olla koulussa esimerkiksi yksin, niin se on ihan okei, mutta tekisi hyvää olla koulussa ainakin joitain kavereita, vaikka et vapaa-ajalla haluaisi heidän kanssaan olla. Mutta jos et löydä ketään kaveria koulusta, kannattaa yrittää jotain harrastusta, josta saisi kavereita. Mutta jos sinulla on jotain riitoja perheesi, ystäviesi tai sukulaistesi kanssa, kannattaa aina yrittää selvittää ne, koska silloin tulee paljon parempi mieli, kun ei ole mitään riitoja tai ongelmia läheistesi kanssa.


Puhu läheisillesi ongelmistasi, jos sinulla niitä on. Puhuminen auttaa melkein jokaiseen asiaan. Jos jollain ystävälläsi tai perheenjäsenellä on joskus huono päivä, pelkkä tervehdys tai hymy voi piristää hänen päiväänsä. Muista, että läheisesi rakastavat sinua, vaikka siltä ei joskus tuntuisikaan.


Kaisla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.