perjantai 15. lokakuuta 2021

Nuorten pitäisi saada äänestää

 Haluaisitko sinä äänestää vaaleissa? Tai oletko nuori, joka haluaisi tulla kuulluksi? Mieti, jos sinulla olisikin äänioikeus vaaleissa. 

Mielestäni nuorilla pitäisi olla oikeus äänestää, tarkemmin yli 14-vuotiailla.

Jotkut nuoret kokevat, että heidän äänensä eivät tule kuulluiksi tai toteutetuiksi. 

Moni nuori haluaisi äänestää. 


Nuoret marssivat ilmaston puolesta ja yrittävät  kuluttaa mahdollisimman vähän. Uskon, että jos nuoret saisivat äänestää, osattaisiin päättää paremmin, jos heidän äänensä tulisivat kuulluiksi heille tärkeissä isoissa päätöksissä. Jos nuoret saisivat äänestää, voisi tulla parempia ehdokkaita, jotka puhuisivat paremmin heidän sukupolvensa asioista ja näkökulmasta. Teknologian kehitys kiihtyy, ja diginatiivilla sukupolvella on huomattavasti paremmat valmiudet ymmärtää teknologian merkitystä ja mahdollisuuksia. 

Muutoksen havaitsemiseen ja hallitsemiseen tarvitaan nuorempia päättäjiä. 


Ymmärrän, miksi jotkut sanovat, että “eihän noin nuorien pitäisi saada päättää näin isoista asioista”. Mutta jos mietimme tulevaisuutta, eikö olisi tärkeää, että nuorien äänet tulisivat kuulluksi?


Omasta mielestäni nuorille pitäisi antaa äänioikeus, koska nuorten äänet ovat tärkeitä, ja heille pitäisi antaa vaikutusvaltaa heitä koskevissa asioissa. Nuorien pitäisi saada äänestää, koska se on kuitenkin nuorten oma tulevaisuus. 


Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.