maanantai 31. toukokuuta 2021

Taide, luovuus valloilleen

 -Tykkään maalaamisesta ja piirtämisestä, koska se on luovaa puuhaa, Taika Kervola kertoo.


12-vuotias Taika Kervola on pienestä pitäen tykännyt piirtämisestä.

-Piirtäminen ja maalaaminen on todella luovaa, ja tykkään siitä, että saa itse käyttää luovuuttaan ja keksiä mitä piirtäisi, Kervola kertoo.

Kervola innostui enemmän maalaamisesta, kun sai viime jouluna lahjaksi maalaustelineen ja maaleja.

-Parasta maalaamisessa ja piirtämisessä on se, kun saa juuri käyttää omaa luovuuttaan ja omia ideoitaan kuvan suunnittelussa ja toteuttamisessa, Kervola lisää.


Kervola maalaa tauluja akrylimaaleilla.



-Tykkään piirtää eniten kaikenlaisia herkkuja, mutta olen piirtänyt paljon ja monipuolisesti kaikkea muutakin, Kervola sanoo.

Kervola on maalannut vasta kaksi taulua, koska maalaustarvikkeet ovat hänellä olleet vasta vähän aikaa. 

-Olen maalannut sellaisen kuplataulun ja meidän kaverille syntymäpäivälahjaksi taulun, missä oli hänen kiinnostuksen kohteitaan, kertoo Kervola.

-Minulla on monta suunnitelmaa mielessä, mitä voisin maalata, Kervola sanoo.

Suunnitelmissa hänellä on maalata tulevaisuudessa ainakin sellainen ilmapallokoira ja ruudukot ja niiden keskelle jonkinlainen kukka.


Kervola tykkää piirtää kaikenlaisia herkkuja.



-Taiteen parissa haluaisin olla mahdollisimman pitkään. Ja jatkan piirtämistä ja maalaamista ainakin vielä pari vuotta, tulevaisuudesta minulla ei ole vielä paljoa tietoa, sanelee Kervola.

Tulevaisuuden ammatista on myös pieniä suunnitelmia. 

-Tämän hetken suunnitelma on, että voisin perustaa oman koirakahvilan ja leipoisin sinne jotain ja maalaisin sinne seinälle tauluja, Kervola kertoo.

-Ja jos siskostani tulee sisustussuunnittelija, niin se tekee sinne kaikki sisustukset, lisää Kervola. Kervola tykkää myös todella paljon leipoa maalaamisen ja piirtämisen ohella.

-Tavoitteenani on oppia tekemään tulevaisuudessa realistisempia piirustuksia ja maalauksia, Kervola kertoo vielä.


Kervola piirtää todella paljon vapaa-ajalla.


-Sain joululahjaksi viime vuonna maalaustelineen, ja sen mukana tuli akryylimaaleja, pensseleitä ja maalauspohjia, joita käytän maalaamisessa, kertoo Kervola.

Kervola käyttää piirtämisessä erilaisia tusseja, esimerkiksi Promarkkereita ja Stabiloita, sekä  lyijykyniä, kumia, saksia, paperia, pahvia ja erilaisia puuvärejä.

Askartelussa hän käyttää myös kuumaliimaa.

-Jos haluat aloittaa maalaamisen, tarvitset maalauspohjan, maaleja ja pensseleitä. Et välttämättä tarvitse mitään maalaustelinettä, jos olet vasta aloittamassa, luettelee Kervola.

Kervola kertoo, että piirtämiseen tarvitaan lähinnä vain paperia ja kyniä, jos on vasta aloittelija. 

-Vinkkejä piirtämisen ja maalaamisen aloittajille on ainakin, että ei lannistu, jos ei heti osaa jotain, Kervola kertoo.

-Olen itsekin kehittynyt paljon piirtäjänä, sanoo Kervola. Eli ei kannata missään tapauksessa luovuttaa vaan jatkaa eteenpäin kohti saavutuksiaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.