perjantai 15. lokakuuta 2021

Joidenkin nuorten pelaaminen menee liian pitkälle

 Pelaaminen on asia, jolla voit päästä kaikista huolistasi irti, tai niin sitä aina hetken aikaa luulee. Joillakin nuorilla voi mennä koko päivä pelatessa, ja se ei ole kauhean terveellistä joillakin. Se on hallinnassa, mutta toisilla taas saattaa mennä aamuvarhaisesta iltamyöhään. 


Mielestäni nuorten pelaaminen menee liian pitkälle. Koulunkäynti saattaa jäädä pelaamisen takia kokonaan pois, ja siitä tulee tulevaisuudessa ongelmia. Saatat menettää ajantajusi eli et yhtään tiedä, mitä kello on, tai et tiedä, kuinka pitkään olet pelannut. 


Jos koulu jää kesken, siitä ei seuraa hyvää. Tarvitset koulussa saamaasi tietoa myös tulevaisuudessa esimerkiksi työssäsi. Joissakin töissä tarvitaan esimerkiksi matemaattista osaamista.


Pelaamisessa on kyllä hyviäkin puolia: sorminäppäryys parantuu,reflekseistä tulee paremmat ja kielitaito kehittyy. Tietysti pelaamisella on paljon enemmän haittavaikutuksia, esimerkiksi niska- ja hartiavaivoja, univaikeuksia, päänsärkyä, arjen hallinnan heikentymistä ja pelimaailman ja ulkopuolisen elämän kaventumista.


On todettu, että nuoren liikuntasuositus päivässä on kaksi tuntia. Jos pelaaminen menee liian pitkälle, et liiku ehkä yhtään, ja siitä tulee ongelmia myöhemmin. Sinusta tulee sairas ja erokoidut. Mieti, jos sinä olisit tässä tilanteessa, olisit sairas ja varmaan jo masentunut, eikä sinulla varmaan olisi elämäntahtoa jäljellä, Joten ajattele seuraavalla kerralla, haluatko vähentää pelaamista vai et.                                                      


Aleksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.